اختلالات تغذیه ای سال ها بر سلامت تاثیر می گذارند
به گزارش بریونی، یک مطالعه جدید گزارش می دهد که اختلالات تغذیه ای می تواند به سلامت جسمی و روانی فرد به روش هایی لطمه برساند که سال ها ادامه یابد.
به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران گفتند که بی اشتهایی، پرخوری عصبی، پرخوری افراطی و سایر اختلالات از این دست، خطر بالایی از مشکلات سلامتی مانند دیابت، نارسایی کلیه یا کبد، شکستگی استخوان و مرگ زودرس را به همراه دارند.
محققان گزارش دادند که این خطر در سال اول تشخیص اختلال خوردن بسیار زیاد است، اما می تواند سال ها بعد از آن ادامه یابد.
تیم پژوهش به رهبری «کاترین مورگان»، اپیدمیولوژیست دانشگاه منچستر، نتیجه گرفتند: «این مطالعه اهمیت نظارت مداوم بر دستاوردهای سلامت جسمی طولانی مدت در افراد دارای سابقه اختلالات خوردن را برجسته می کند.»
برای این مطالعه، پژوهشگران پرونده های پزشکی بالاتر از ۲۴۷۰۰ نفر از ۱۰ تا ۴۴ سال را که دچار اختلال خوردن تشخیص داده شده بودند، تحلیل و بررسی کردند و آنها را با ۴۹۳۰۰۰ نفر دیگر که اختلالات خوردن نداشتند، مقایسه کردند.
نتایج نشان داد که در سال اول تشخیص، افراد دچار اختلالات خوردن با عوارض زیر روبرو بودند:
• ۶ برابر بیشتر احتمال ابتلاء به نارسایی کلیه.
• تقریبا ۷ برابر بیشتر احتمال ابتلاء به بیماری کبد.
• ۶ برابر بیشتر احتمال ابتلاء به پوکی استخوان.
• دو برابر بیشتر احتمال ابتلاء به نارسایی قلبی.
• ۳ برابر بیشتر احتمال ابتلاء به دیابت.
• ۷ برابر بیشتر احتمال ابتلاء به افسردگی.
• بالاتر از ۹ برابر احتمال خودآزاری.
• ۱۴ برابر بیشتر احتمال مبادرت به خودکشی.
به طور کلی، افراد دچار اختلالات خوردن بالاتر از ۴ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس بهر دلیلی و ۵ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از علل غیرطبیعی مانند خودکشی بودند.
محققان دریافتند که تعدادی از این خطرات سال ها بعد از تشخیص اختلالات خوردن، به صورت قابل توجهی بالاتر باقیمانده اند.
به عنوان مثال، پژوهشگران دریافتند که خطر ابتلاء به بیماری های کلیوی و کبدی بعد از ۵ سال، ۲.۵ تا ۴ برابر بیشتر باقیمانده است، در صورتیکه خطر کلی مرگ زودرس ۲ تا ۳ برابر بیشتر است.
یک دهه بعد از تشخیص، افراد دچار اختلالات خوردن بازهم با نرخ بالاتری می میرند. به عنوان مثال، خطر خودکشی آنها بعد از ۱۰ سال تقریبا ۳ برابر بیشتر باقیمانده است.
این تیم نتیجه گرفت: «افزایش آگاهی در میان عرضه دهندگان خدمات درمانی در مورد اثرات ماندگار اختلالات خوردن و احتیاج به حمایت مداوم در مدیریت علایم فعلی و بهبودی ضروریست.»
برای این مطالعه، محققان پرونده های پزشکی بالاتر از ۲۴۷۰۰ نفر از ۱۰ تا ۴۴ سال را که مبتلا به اختلال خوردن تشخیص داده شده بودند، تجزیه وتحلیل کردند و آنها را با ۴۹۳۰۰۰ نفر دیگر که اختلالات خوردن نداشتند، مقایسه کردند. در مجموع، افراد گرفتار اختلالات خوردن بالاتر از ۴ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس بهر دلیلی و ۵ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از دلایل غیرطبیعی مانند خودکشی بودند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب