تغذیه مناسب در زمان آلودگی هوا
به گزارش بریونی، با افزایش آلودگی هوا، متخصصان تغذیه سفارش می کنند شهروندان با اصلاح الگوی غذایی و مصرف مواد مغذی مناسب، از سلامت خود محافظت و اثرات آلاینده ها را کاهش دهند.
به گزارش گزارشگر خبرگزاری مهر، در دوران آلودگی هوا باید با رعایت نکات تغذیه ای، سیستم ایمنی بدن خویش را تقویت و اثرات منفی آلاینده ها را کاهش دهیم. نوشیدن مایعات کافی مانند آب، چای کم رنگ، دمنوش ها و آبمیوه ها به دفع آلاینده ها از بدن کمک می نماید. همینطور مصرف میوه های حاوی ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، لیمو و کیوی و همینطور فلفل دلمه ای طبیعی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سبب دفع بهتر مواد مضر می شود. سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کاهو، کلم بروکلی و سبزی خوردن نیز به علت سرشار بودن از آنتی اکسیدان ها، با عوامل مضر مقابله می کنند و مصرف شیر و لبنیات کم چرب به مرطوب نگه داشتن مخاط دستگاه تنفسی و کاهش سوزش گلو کمک می نماید. مغزها و دانه ها همچون بادام، گردو، تخمه آفتابگردان و کنجد با دارا بودن ویتامین E از بدن در مقابل صدمه های ناشی از آلودگی محافظت می کنند. کارشناسان سفارش می کنند در این دوران، غذاهای کبابی و سرخ کرده کمتر مصرف شوند و غذاهای بخارپز و آب پز جایگزین شوند. مصرف عسل و لیمو نیز برای کاهش التهاب و خشکی گلو مفیدست و غذاهای حاوی امگا ۳ مانند ماهی، گردو و بذر کتان به کاهش التهاب بدن کمک می کنند. در این جهت همینطور پرهیز از فست فود و غذاهای خیلی چرب لازمست، چونکه فشار بیشتری به بدن وارد کرده و خستگی را می افزایند. در کنار این موارد، مصرف سوپ ها و آش های سبک مانند سوپ سبزیجات، آش جو و خوراک عدسی سفارش می شود، چونکه علاوه بر مغذی بودن، به بدن کمک می کنند تا بهتر با آلودگی هوا روبرو شود.
منبع: بریونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب