شب یلدا را هوشمندانه بگذرانیم نه پرخوری، نه حذف دورهمی

شب یلدا را هوشمندانه بگذرانیم نه پرخوری، نه حذف دورهمی

بریونی: متخصص تغذیه با تاکید بر این که فلسفه شب یلدا دورهمی و صله رحم است نه پرخوری، سفارش کرد که مصرف خوراکیهای شیرین، شور و پرچرب در این شب به حداقل برسد و انتخاب ها آگاهانه و متعادل باشد.


آزیتا حکمت دوست، متخصص تغذیه بیمارستان آیت الله طالقانی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر با تاکید بر پرهیز از پرخوری در شب یلدا اظهار داشت: فلسفه این شب دورهمی و صله رحم است و مصرف خوراکی ها باید آگاهانه، متعادل و متناسب با نیاز بدن باشد.

پرخوری نکنیم، آگاهانه بخوریم

وی ضمن اشاره به مصرف بالای مواد پرقند و پرنمک در شب یلدا اظهار داشت: سفارش کلی اینست که پرخوری نکنیم. شب یلدا مهلتی برای دورهم بودن کنار خانواده و بزرگ ترها است، نه افراط در خوردن و نباید صرفا به این علت که انواع خوراکی ها روی سفره است، همه را با هم مصرف کنیم؛ ضروری است هنگام غذا خوردن فکر نماییم و خردمندانه انتخاب داشته باشیم.

شیرینی و کیک؛ کالری بالا، ارزش تغذیه ای پایین

به قول این متخصص؛ خوراکی هایی مانند شیرینی و کیک که معمولا در مهمانی های یلدا وجود دارند، ارزش تغذیه ای چندانی ندارند و به طور عمده کالری خالی محسوب می شوند. این مواد بخصوص برای افراد دارای اضافه وزن می توانند باعث افزایش وزن شوند؛ بدین سبب اگر امکان حذف آنها وجود داشته باشد بهتر است و در غیر این صورت باید مصرفشان به حداقل ممکن برسد.

انار؛ مفید اما با رعایت تعادل

وی انار را میوه ای بسیار مغذی و سرشار از آنتی اکسیدان ها، پلی فنول ها، ویتامین ها و املاح دانست و سفارش کرد: حتما در شب یلدا مصرف شود و انار هم قند ساده بالایی دارد و زیاده روی در مصرف آن، بخصوص در صورت نخوردن هسته، می تواند سبب یبوست شود؛ بدین سبب باید به مقدار متعادل مصرف شود.

هندوانه؛ انتخابی سرد در فصل سرد

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه هندوانه میوه فصل تابستان و طبع سردی دارد، اظهار داشت: در زمستان میوه چندان مناسبی نیست، اما اگر فردی تمایل به مصرف دارد، بهتر است در حد یک برش کوچک استفاده نماید و هندوانه باآنکه حاوی آب، ویتامین C و املاح است، اما قند ساده بالایی دارد. وی ادامه داد: آجیل ها سرشار از مواد مغذی و املاحی مانند روی، سلنیوم و پتاسیم هستند و در صورت خام و بدون نمک بودن، جز غذاهای مفید محسوب می شوند و در عین حال به سبب چربی و کالری بالا، مصرف آنها هم باید محدود و در حد یک مشت کوچک باشد، حتی اگر چربی های مفید مانند امگا ۳ و امگا ۹ داشته باشند. این متخصص تغذیه در آخر تاکید کرد: در شب یلدا اشکالی ندارد از غذاهای متنوع استفاده شود، اما اصل تعادل و مصرف هوشمندانه باید رعایت شود؛ معیار خوردن، نیاز بدن و میل لحظه ای باشد.
به طور خلاصه این متخصص تغذیه با اشاره به این که هندوانه میوه فصل تابستان و طبع سردی دارد، گفت: در زمستان میوه چندان مناسبی نیست، اما اگر فردی تمایل به مصرف دارد، بهتر است در حد یک برش کوچک استفاده نماید و هندوانه اگرچه حاوی آب، ویتامین C و املاح است، اما قند ساده بالایی دارد. وی افزود: آجیل ها سرشار از مواد مغذی و املاحی مانند روی، سلنیوم و پتاسیم هستند و در صورت خام و بدون نمک بودن، جز غذاهای مفید محسوب می شوند و با این حال به جهت چربی و کالری بالا، مصرف آنها هم باید محدود و در حد یک مشت کوچک باشد، حتی اگر چربی های مفید مانند امگا ۳ و امگا ۹ داشته باشند.


منبع:

1404/10/01
13:51:51
5.0 / 5
6
تگهای خبر: پزشك , تخصص , خوراك , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بریونی