عبور از تحریم اقتصادی با گردشگری-۲

به ایران نیایید مجانی سفر خارجی بروید!

به ایران نیایید مجانی سفر خارجی بروید!

بریونی: سیاست های ارزی دولت نه تنها سبب شده است كه گردشگران خارجی با مشكلات زیادی به ایران بیایند، بلكه با یك محاسبه ساده، دعوت ایرانیان به سفرهای خارجی است.


خبرگزاری مهر، گروه فرهنگی- امیر هاشمی مقدمچكیده دستاورد سیاستهای ارزی دولت از یكسو، و برنامه هایش در زمینه گردشگری از جانب دیگر همین جمله بالاست: «رایگان سفر خارجی بروید، ما همه هزینه هایش را می پردازیم». بازار ارز كه در سه ماه گذشته به شدت آشفته شده، در كنار بقیه بخشها، وضعیت گردشگری ایران را هم به قهقراء برده است. برخلاف تصوری كه دولتمردان عرضه داده و گردشگری خارجی را بعنوان پدیده ای لوكس و اشرافی، در اینگونه موارد در اولویت نمی گذارند، اتفاقا در شرایط كنونی گردشگری پیامد بسیار چشمگیری در وضعیت ارزی كشور دارد. دلایل این اهمیت را در زیر بر می شمریم: ۱- در زمانه ای كه ارز در كشور بسیار كمیاب است و با انواع محدودیتها و تحریمهای ارزی روبرو هستیم، گردشگران ورودی می توانند یكی از طریق های ورود ارز به كشور باشند. البته بی شك شمار گردشگران ورودی در این زمینه مهم می باشد. هر توریست ورودی اگر به صورت میانگین دو هزار دلار در كشور خرج كند، یك میلیون توریست می تواند دو میلیارد دلار ارز به كشور بیاورد. البته همان اندك شمار گردشگران خارجی هم به خاطر سیاستهای نامشخص ارزی كشور و تعطیل كردن صرافی ها و غیرقانونی اعلام كردن خرید و فروش دلار، پای شان از ایران بریده شده. گزارشهای بسیاری در این دو ماهه نشان داده است خیلی از گردشگران خارجی در خیابانهای ایران به دنبال مبادله دلار خود با ریال بوده اند؛ اما به علت ممنوعیت صرافی ها از یكسو و پاسخگو نبودن شعب ارزی بانكها، سردرگمی و نارضایتی گردشگران را به دنبال داشت.
۲- نكته بسیار مهمتر، بحث ارز مسافرتی است. از آنجائیكه گردشگران برای مسافرت نیاز به ارز دارند و صرافی ها دلار نمی فروشند، دولت دوباره از سیاست پیشین خود درباره آخر عرضه ارز مسافرتی كوتاه آمد و به گردشگران وعده داد برای كشورهای نزدیك پانصد دلار و برای كشورهای دور، هزار دلار ارز مسافرتی با نرخ دولتی ۴۲۰۰ تومان بپردازد. عملی شدن این وعده سبب شد خیلی از ایرانی ها كه حتی در شرایط نابسامان كنونی به فكر سفرهای درونی هم نبودند، برنامه سفرهای بیرون از كشور بچینند. دلیل این كار هم بسیار ساده است: تفاوت نرخ ارز دولتی با نرخ بازار آزاد (كه اكنون حدودا چهار هزار تومان است) این امكان را به ایرانی ها می دهد كه با همین تفاوت نرخ، همه هزینه های یك سفر بیرون از كشور را تامین كنند. در نظر بگیرید پانصد دلار برای كشورهای نزدیك می تواند دو میلیون تومان سود برای توریست به دست آورد. در حالیكه تور یك هفته ای استانبول (كه بلیط هواپیما و هزینه هتل را در بر می گیرد) را می توان با بهایی كمتر از یك و نیم میلیون تومان یافت كه با دویست و بیست هزار تومان عوارض خروج از كشور، می گردد یك میلیون و هفصد هزار تومان و باقیمانده هم خرج خوراك می گردد. همین سفر را اگر با تعداد روزهای كمتری بروی، پول خرید و سوغات را هم می توان به دست آورد. همچنانكه مثلا تور یك هفته ای مالزی را می توان دو میلیون و هشتصد هزار تومان خرید و با كنار نهادن دویست و بیست هزار تومان عوارض خروج از كشور، یك میلیون تومان برای خوراك و خرید شما در مالزی باقی می ماند. یعنی دولت با این سیاست خود، عملا دارد هم به بیرون رفتن ارز از كشور یاری می رساند و هم هزینه تمام و كمال یك سفر مجانی بیرون از كشور هر ایرانی به همراه پول خوراك و خریدش را می پردازد؛ آن هم در حالیكه خودش در سیاست نادرست دیگری، تلاش دارد سفرهای بیرون از كشور ایرانی ها را به شیوه های گوناگون سخت و محدود كند. همین است كه در این مدت، ایرانی ها بسیاری را دیده ام كه با همین شیوه به تركیه آمده اند.با كنار هم نهادن این دو مورد بالا، مشخص می گردد در حالیكه سیاست ارزی كشور عملا مانع ورود گردشگران خارجی و ازاین رو از دست دادن ارزی كه همراه خود می آوردند شده، ارز مجانی در اختیار گردشگران ایرانی می گذارد تا از كشور بیرون برده و به بحران ارزی كشور، دامن بزنند.

1397/04/16
16:55:26
5.0 / 5
4418
تگهای خبر: توریست , خرید , خوراك , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
لینک دوستان بریونی
بریونی