برگزیدگان جشنواره ملی كارآوا عرضه شدند

برگزیدگان جشنواره ملی كارآوا عرضه شدند

جشنواره ملی کارآوا در هفته نکوداشت اصفهان با معرفی برگزیدگان و با برگزاری اختتامیه مجازی پایان یافت.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، جشنواره ملی کارآوا، با معرفی ده برگزیده در بخش ویدئو و سه برگزیده در بخش مقاله و صوت در چارچوب یک اختتامیه مجازی با حضور مسؤلان پایان یافت. در اختتامیه ویدئویی این جشنواره، سخنرانی محمد عیدی نجف آبادی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان و علیرضا نصر اصفهانی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان پخش می شود و از شش پیشکسوت حوزه کارآوا، از استان های بوشهر، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی خراسان جنوبی، خراسان رضوی و کرمان هم تقدیر خواهد شد.
نغمات و آواهای کار، مبحث جدید ترین جشنواره ملی در حوزه موسیقی و میراث ناملموس بود که به میزبانی اصفهان و با ابتکار سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در زمستان ۱۳۹۹ و بهار ۱۴۰۰ برگزار گردید. حسن ختام جشنواره هم اختتامیه ای در هفته نکوداشت اصفهان خواهد بود که به صورت ویدئویی در فضای مجازی برای مخاطبان به اشتراک گذاشته می شود.
ایجاد فضای گفتگویی در روابط بین فرهنگی بوم ها، هدف آتی جشنواره ملی کارآواست
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان به مناسبت اختتامیه اولین جشنواره ملی کارآوا، در سخنرانی ویدئویی خود ابتدا به چیستی کارآواها اشاره و خاطرنشان کرد: ایران اسلامی ما کاشی معرقی است که در عین وحدت نمادین بسترساز گونه گونی زیبا و معناداری است که غر در آن برای پژوهشگران مردم نگار یا محققان مردم شناس هیچ وقت روی تکرار نمی گیرد و همیشه از طراوت و سرزندگی برخوردارست مردم این سرزمین کهن به حکم روابط مبتنی بر ارزش های مشروع اجتماعی و اصل تطابق پذیری، ادغام پذیری و جهت گرایی های اجتماعی در دل فرهنگ بسیار شاخ آن، خرده فرهنگ های عمیق و سترگی رویانده اند که یکی از جنبه های این عروس هزار جلوه و کرشمه کارآواها هستند که نمودی نمادین و پرروایت و خاطره نخل باسق فرهنگ عامه یا فولکلور محسوب می شوند.
محمد عیدی نجف آبادی، اضافه کرد: کارآواهای جغرافیای فرهنگی ایران، پژواکی از اندوه ها و شادمانی های مردمانی است که برای گذران زندگی در همه عرصه های کار و تلاش آستین بالا زده اند و به امید لطف حضرت باری تعالی به یمن مودت و همدلی و مشارکت از طبیعت سخاوتمند روزی می طلبند. در بیشتر این کارآواها کوشش و مهربانی و امید به زندگی و جریان دینی چون آب گوارایی در چشمه ساران فرهنگ این بوم موج می زند و به شنوندگان و جویندگان و گوهرشناسان و گنج یابان جان تازه می بخشد.
به روایت او، کارآواها، آواهایی هستند که دیرینه زمان ماضی از صافی تجربه های زیستی گذشته اند و سینه به سینه به یادگار مانده اند و سبب سهولت انجام کار و مایه انسجام فرهنگی و سبب نشاط اجتماعی و مبدع خلاقیت های فرهنگی بوده اند و بی گمان جزو لایتجزایی از هویت ما محسوب می شوند که باید نگاهشان داریم و حراستشان نماییم.
او در پاسخ به این که دست اندرکاران برگزاری این جشنواره چه اهدافی را دنبال می کردند، اظهار داشت: نخست، معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان خویش را جزئی از میراث داران و میراث بانان فرهنگ بالا و پرافتخار این سرزمین می داند که باید به ثبت و ضبط این گنجینه گرانبها اهتمام ورزد و برای شناسایی و شناساندن آن برنامه ریزی نماید. دوم، بعد از ثبت و ضبط مستندات، مسیر بهره گیری پژوهشگران را برای تحلیل های مردم شناختی و فرهنگی ایجاد نماید تا به حکم کاربست های گذشته فضایی برای ایفای نقش های کنونی ان هم با زبان امروزی فراهم آورد. سوم، به حکم این که توسعه فرهنگی، روئیدن بر سر ریشه ها و پرداختن به روایت های خودمانی است، بر آنیم که فرصتی برای هنرمندان بیافرینیم تا با خلق آثار هنری ملهم از این دفینه باارزش، جهانی را مبهوت و متوجه ایران کنند و چهارمین آماج هم نهادینه کردن فرهنگ کار است بر اساس درس نامه ای که گذشتگان برای ما به میراث نهاده اند.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان در انتها صحبت هایش خاطرنشان کرد: جهانشهر اصفهان بعنوان کانون میان فرهنگی معتبر در راه هویت ساز ابریشم و نقطه صغل آفرینش های هنری و فرهنگی عزم آن نمود تا این جشنواره را در ابعاد ملی برگزار نماید. به امید آن که این مسیر پردوام باشد و با این آرزوی مضاعف که روزی بتوانیم در همین مسیر آواهای کار را در سطح جهانی برگزار نمائیم و فضاهای گفت و گویی در روابط بین فرهنگی بوم ها ایجاد نمائیم.
حفاظت از میراث ناملموس وظیفه همه است
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان هم در سخنان ویدئویی اش با ابراز خرسندی بابت ابتکار اصفهان در برگزاری جشنواره ملی کارآوا، اظهار داشت: همه ما مأموریت حفاظت از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس ایران عزیز را بر عهده داریم و بنا بر این پیشقدم شدن اصفهان در برگزاری این جشنواره ستودنی است. ما نیاز داریم که هم خلق جدید داشته باشیم و هم از میراث گذشتگانمان حفاظت نماییم و به نسل های بعد هم انتقال دهیم.
به روایت علیرضا نصر اصفهانی، میراث ناملموس موضوعی مورد غفلت واقع شده بود و بنا بر این ابتکار اصفهان در جبران این غفلت و پرداختن به آواها و کارهایی که همزمان با پیشه وری توسط غیورمردان و شیرزنان سرزمین سروده و منتقل می شوند، جای تقدیر دارد.
او همینطور تصریح کرد: پرداختن به این مهم، می تواند بسیار درس آموز باشد از این جهت که به همه ما یادآوری می کند که می توانیم تنوع بخشی به کار و جذاب تر کردن روند پیشه و دوری از خستگی و افسردگی را برای خودمان رقم بزنیم. امیدوارم همه دست اندرکاران به برنامه های از پیش تعیین شده خودشان نائل شوند و بتوانیم این برنامه را که برای نخستین بار در کشور اجرا می شود به خوبی ثبت نماییم و در سالهای آتی بر پویایی آن بفزاییم.
برگزیدگان جشنواره ملی کارآوا معرفی شدند
جشنواره ملی کارآوا به دبیری مرتضی رشیدی، معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان برگزار گردید. مخاطبان تا بیستم فروردین ماه فرصت داشتند تا با ارسال مقاله، صوت و ویدئو در جشنواره شرکت نمایند. رشیدی در این مراسم به عرضه گزارشی از آثار رسیده به دبیرخانه و اعلام اسامی برگزیدگان رویداد پرداخت.
داوری آثار بر عهده ارژنگ آقاجاری، علی صمدپور، هومان اسعدی و مریم قره سو بوده است. همینطور از ۶ پیشکسوت این عرصه هم تقدیر به عمل می آید. ناخدا عبدالرسول غریبی از بوشهر، نایب علی صحرا روشن از خراسان شمالی، عاشیق حسن اسکندری از آذربایجان شرقی، ابراهیم سلم آبادی از خراسان جنوبی، حسین جوهری از کرمان و علی غلامرضایی آلمه جوقی از خراسان رضوی پیشکسوتان عرصه کارآوا هستند که جشنواره ملی کارآوا برنامه ویژه تقدیر از آنها را در دستور کار قرار داد.
مهدی امینیان، احمد احمدپور، محمدرضا حاجی پور، مهدی ولیزاده، مهران حسین خانی، حسینعلی مردانشاهی، محمدرضا ترکاشوند، رضا محمدی، مسعود نکویی، ولی نیکوکار لنگ، سمیه حبیبی، غفور محمدزاده و لیلا مهذب برگزیدگان اولین جشنواره ملی کارآوا هستند.
دست اندرکاران رویداد، هدایای مجازی مختلفی با هدف افزایش آگاهی عمومی نسبت حوزه آواها و نواهای کار (کارآوا)، تدارک دیده است که از آن جمله میتوان به مجموعه پادکست های کار و آوا در ده قسمت با صدای عرفان آیتی، راضیه فاضلی و فروغ حداد اشاره نمود. طراحی پوستر و موشن گرافی های جشنواره هم بر عهده هادی عسگری فر بوده است. مخاطبان می توانند با دنبال کردن صفحه اینستاگرام رویداد (instagram.com/karavafestiv) از هدایای مجازی اولین جشنواره ملی کارآوا بهره مند شوند.


منبع:

1400/02/12
13:30:55
5.0 / 5
942
تگهای خبر: اصفهان , پوست , شركت , طب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
بریونی