یافته محققان عربستان سعودی؛

زینک نقش محافظتی در مقابل بیماری پارکینسون دارد

زینک نقش محافظتی در مقابل بیماری پارکینسون دارد

بریونی: مصرف مواد غذایی حاوی روی (زینک) ممکنست به تقویت نقش محافظتی پروتئین انتقالی در مقابل بیماری پارکینسون کمک نماید.



به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، کارشناسان معتقدند عوامل مختلفی در ایجاد بیماری پارکینسون نقش دارند. تعدادی از مطالعات نشان می دهند که یکی از این عوامل ممکنست تشکیل اجسام لِوی در مغز باشد که توسط خوشه هایی از پروتئینی موسوم به آلفا سینوکلئین ایجاد می شود.
تحقیقات قبلی نشان داده است که زینک ممکنست تجمع آلفا سینوکلئین را افزایش دهد. هنوز مکانیسم های پشت این پروسه به خوبی درک نشده است.
یک مطالعه جدید که تحت شرایط بیولوژیکی مرتبط انجام شد نشان داد که زینک ممکنست نقش غیرمنتظره ای در جلوگیری از تجمع آلفا سینوکلئین با تقویت پروتئین انتقالی به نام آلبومین برای مهار خوشه بندی داشته باشد.
این تحقیق بر نیاز به مطالعه مسیرهای بیولوژیکی در شرایطی که ارگانیسم های طبیعی را تقلید می کند، تاکید دارد.
بیماری پارکینسون وضعیتی است که سیستم عصبی را تحت تأثیر قرار می دهد و موجب ایجاد علائمی همچون تغییر در حرکت، هماهنگی و عملکرد شناختی می شود.
یکی از عوامل کلیدی در ایجاد بیماری پارکینسون، تجمع پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین است. تجمع آلفا سینوکلئین منجر به تشکیل اجسام لوی در مغز می شود که بطور بالقوه سبب اختلال عملکرد نورون می شود.
تحقیقات جدید دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله در عربستان سعودی نشان داد که یون زینک ممکنست توانایی آلبومین را برای جلوگیری از تجمع آلفا سینوکلئین در وضعیت خاص افزایش دهد.
این کشف ممکنست بینش بیشتری در مورد فرآیندهای دخیل در ایجاد بیماری پارکینسون عرضه نماید.
«سماح الحرثی»، یکی از نویسندگان مطالعه اظهار داشت: «اعتقاد بر این است که پروتئین آلفا سینوکلئین نقش مهمی در ایجاد بیماری پارکینسون دارد. انواع سمی به وجود آمده توسط الیگومریزاسیون و تجمع آلفا سینوکلئین می تواند موجب اختلال عملکرد عصبی شود. بنابراین، وجود وضعیت سالم و عملکردی فراوان ترین پروتئین در انسان موسوم به آلبومین که در مایع مغزی نخاعی نیز یافت می شود، می تواند راه هایی را به عنوان یک درمان پیشگیرانه عرضه نماید.»
در شرایط غیرفیزیولوژیکی و فیزیولوژیکی، دانشمندان برهمکنش آلفا سینوکلئین با یون های زینک، آلفا سینوکلئین با آلبومین و هر سه جز ترکیبی را بررسی کردند.
پس از جمع آوری داده ها، پژوهشگران دریافتند که تجمع و اتصال آلفا سینوکلئین با افزایش غلظت یون های زینک سریع تر اتفاق می افتد.
الحارثی توضیح داد: «نشان داده شده است که یون های زینک (Zn۲+) بطور شایان توجهی تشکیل فیبریل آمیلوئید آلفا سینوکلئین را در وضعیت آزمایشگاهی در یک سیستم ساده دو جزئی تسریع می کنند. با این وجود، افزودن آلبومین و Zn۲+ و حفظ شرایط فیزیولوژیکی قدرت یونی و دما اثر معکوس داشت و تجمع آلفا سینوکلئین را کم کرد.»
محققان هشدار می دهند که در مورد مصرف مکمل های زینک باید مراقب باشیم، برای اینکه هم کمبود آن و هم مصرف بیش از اندازه آن ممکنست به پیشرفت بیماری پارکینسون کمک نماید.

1401/08/06
13:52:58
5.0 / 5
221
تگهای خبر: پروتئین , سیستم , طب , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
بریونی