مطالعات نشان می دهد؛

مواد شیمیایی سمی از بسته بندی مواد غذایی وارد بدن انسان می شوند

مواد شیمیایی سمی از بسته بندی مواد غذایی وارد بدن انسان می شوند

به گزارش بریونی، پوشش پلاستیکی اطراف غذای بسته بندی شده، خوب نیست: یک مطالعه جدید نشان داده است که بیشتر از 3600 ماده شیمیایی در خلال فرایند بسته بندی وارد غذا می شوند.



به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از سی ان ان، تیمی از محققان بین المللی گزارش دادند که از این تعداد، ۷۹ ماده شیمیایی عامل سرطان، جهش ژنتیکی، و مشکلات غدد درون ریز و تولید مثل هستند.
کارشناسان از بزرگی یافته ها شگفت زده شدند.
مارتین واگنر، استاد زیست شناسی در دانشگاه علم و فناوری نروژ در تروندهایم، به سی ان ان اظهار داشت: «این عدد خیره کننده است و نشان داده است که مواد در تماس با غذا منبع مهمی از مواد شیمیایی در انسان هستند.»
واگنر که در این پژوهش شرکت نداشت، اظهار داشت: «این نخستین مطالعه ای است که به صورت سیستماتیک مواد شیمیایی را که ما در مواد برای بسته بندی و فراوری مواد غذایی استفاده می نماییم با قرار گرفتن در معرض انسان مرتبط می کند.»
«جین مونکه»، نویسنده ارشد این مطالعه و مدیر عامل و مسئول علمی انجمن بسته بندی مواد غذایی، اظهار داشت: «در حالی که مواد بسته بندی مواد غذایی امکان دارد با مقررات دولتی مطابقت داشته باشند، این مطالعه نشان داده است که این مواد شیمیایی امکان دارد کاملا ایمن نباشند.»
به گزارش سی ان ان، یکی از مواد شیمیایی شناخته شده و همه جا حاضر که در این مطالعه هم در غذا و هم در بدن انسان شناسایی شد، بیسفنول A (BPA) بود که قبلاً در بطری های بچه، فنجان ها و ظروف شیر خشک برای نوزادان استفاده می شد.
به گفته محققان، BPA با ناهنجاری های جنینی، وزن کم هنگام تولد و اختلالات مغزی و رفتاری در نوزادان و کودکان مرتبط می باشد، در حالیکه با دیابت، بیماری قلبی، سرطان و خطر بالاتر مرگ زودهنگام در بزرگسالان مرتبط می باشد.
بر اساس گزارش آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی، بعد از آن، مواد پرفلوئوروآلکیل و پلی فلوئوروآلکیل (PFAS) قرار دارند که در خون تقریبا ۹۸ درصد افراد وجود دارد.
ماده شیمیایی دیگری که محققان در بدن انسان کشف کردند، فتالات ها بود که با ناهنجاری های تناسلی در نوزادان پسر و کاهش تعداد اسپرم و سطح تستوسترون در مردان بالغ مرتبط می باشد. مطالعات دیگر فتالات ها را با چاقی دوران کودکی، آسم، مشکلات قلبی عروقی، سرطان و مرگ زودرس مرتبط دانسته اند.
محققان برای رسیدن به نتایج خود، ۱۴۰۰۰ ماده شیمیایی که در خلال فرایند بسته بندی با مواد غذایی در تماس هستند را با پایگاه های اطلاعاتی بین المللی که قرار گرفتن انسان در معرض سموم شیمیایی را کنترل می کنند، مقایسه کردند.
ملانی بنش، یکی از محققان، اظهار داشت: «وجود یک ماده شیمیایی در بدن همیشه به معنای مضر بودن این ماده شیمیایی نیست. سوال بزرگ تر اینست که آیا ما واقعاً برای فراوری غذا به این مواد شیمیایی نیاز داریم؟ وقتی مواد شیمیایی در بدن ما وجود دارد که می دانیم پتانسیل صدمه رساندن به ما را دارند، باید هر مسیری را که می توانیم در معرض قرار گرفتن در معرض آن حذف نماییم.»


منبع:

1403/07/06
11:37:41
5.0 / 5
185
تگهای خبر: پزشك , تولید , چاقی , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
بریونی