به گزارش بریونی اقشار مختلف عمانی كه به شهرهای مختلف ایران سفر كرده اند، در رسانه های مختلف این كشور و فضای مجازی، به انتشار گزارش و سفرنامه های خود پرداختند.
به گزارش بریونی به نقل از رایزنی فرهنگی ایران درعمان، با شروع فصل تابستان و تسهیل سفر به جمهوری اسلامی ایران، شهروندان عمانی یكی از كشورهای مورد علاقه ای كه بازدید می كنند، ایران است و نكته متمایز آن نسبت به دیگر كشورها، انتشار گزارش هایی از اماكن مذهبی، گردشگری و تاریخی كشورمان است. خانم فایزه محمد البلوشی روزنامه نگار و نویسنده عمانی طی چند شماره به انتشار مقاله در روزنامه "الرویه" و سایت اطلاع رسانی "شوون عمانیه" درباره سفرش به شهرهای یزد و شیراز پرداخته است، و در كنار بیان زیبایی های شهری و فرهنگی این دو شهر، به معرفی برجسته ترین مكان های گردشگری و ادبای ایران پرداخته است.
این نویسنده گزارش خویش را "روزهایی با حافظ و زردتشت" نام نهاده است، و می نویسد: وقتی دو سال قبل برای همایش گفتگوهای فرهنگی ایران و عرب به تهران و مشهد دعوت شدم، با زیبایی ها و زندگی مردم ایران آشنا شدم و از آن زمان برای سفر به دیگر شهرهای ایران مانند شیراز، اصفهان و یزد علاقه دارم تا اینكه امسال فرصتی شد تا به دو شهر شیراز و یزد سفر كنم. در ادامه این سلسله مقالات كه در چهار شماره انتشار یافت، نویسنده با اشعاری از حافظ شیرازی و سعدی شیرازی به زبان عربی شروع كرده و به بیان بیان زندگی شهری به همراه نكات تاریخی پرداخته است.
در مقاله ای كه محمد بن علی الاسماعیلی در مجله فصلی فرهنگی، هنری و اجتماعی "الثقافیه" وابسته به مركز عالی فرهنگ و علوم سلطان قابوس در هشت صفحه با عنوان "طهران.. الارض المبسوطه" (تهران دامنه وسعت یافته) چاپ شده نویسنده در این مقاله به بررسی مشاهدات خود از سفرش به پایتخت جمهوری اسلامی ایران پرداخته و شهروند ایرانی را الگویی قابل پژوهش دانسته است. الاسماعیلی در این مقاله با اشاره به گذشته تاریخی روابط ایران و عمان و وجود درگیری های سرزمینی، تاكید دارد كه دوكشور امروزه بهترین رابطه سیاسی دارند و حجم سفر عمانی ها به ایران نشانگر تحكیم پیوند تاریخی و جغرافیایی میان دو كشور است. وی با انتشار بخشی از گفتگوهای خود با مردم تهران و با درج مشاهدات خود از پایتخت كشور، تحریم ها ضد ایران را یاد شده قرار داده و می نویسد: در تهران اقوام مختلف با جمعیتی میلیونی در كنار همدیگر زندگی می كنند و همه جای این شهر نیروی ایرانی مشغول به كار است.
این نویسنده همینطور به گپ و گفت خود با متصدیان و كتابفروشی های خیابان انقلاب پرداخته و در انتها می نویسد: مردم در این كشور با وجود تحریم ها و سختی ها امروزه در كنار یكدیگر برای آبادانی كشورشان گام برمیدارند و لازم است این مساله مورد موشكافی دقیقی قرار بگیرد كه چطور یك كشور با این حجم از چالش ها و تحریم ها، توانسته پیوند میان سنت و مدرنیته ایجاد كند و پیش به سمت توسعه یافتگی حركت نماید. همینطور شماری از معلمان عمانی كه بعنوان توریست به شهرهای شمالی ایران سفر كردند، در یادداشت های سلسله واری در صفحه مجازی فیسبوك، مبادرت به انتشار سفرنامه مفصلی پرداختند و روزانه در صفحات خود، با خاطرات، عكس و فیلم، روایت های شان را از این سفر منتشر نمودند. معرفی جاذبه های گردشگری، انتشار عكس از مناطق دیدنی و تاریخی و راهنمایی درباره شیوه صحیح سفر به ایران، همچون محورهای این سفرنامه است كه مورد استقبال مخاطبان عمانی قرار گرفته است.
دیگر گروهی كه به انتشار مقالات خود پرداختند، یك گروه از جوانان عمانی هستند كه با عنوان تور بین المللی "عمان سرزمین صلح" با خودروی خود در راه مسقط تا لندن از ایران عبور كرده و در روزنامه عمان و صفحه اینستاگرام (كه مخاطبان چندین هزار نفری دارند) عكس و فیلم از سفر به ایران منتشر نمودند و نكته قابل توجه اینكه در صفحه خود فقط تصاویری از تورشان در ایران منتشر نمودند.
منبع: بریونی