ایرانگردی هیات تبادلات فرهنگی در چارچوب طرح یك كمربند، یك جاده

ایرانگردی هیات تبادلات فرهنگی در چارچوب طرح یك كمربند، یك جاده

به گزارش بریونی یك هیات رسمی شامل هنرمندان چینی، رئیس موزه هنرهای كلكسیونی شانگهای و رئیس دانشكده هنر و صنایع دستی دانشگاه فوژو در مسافرت به سه شهر ایران با مهمترین جاذبه های گردشگری ایران آشنا شدند.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، امضای چند تفاهم نامه برای نشر كتاب درباره ایران به زبان چینی و در كشور چین، برگزاری نمایشگاههای دوجانبه و تبادلات فرهنگی هنری همچون نتایج جلسات رسمی این گروه بود.

هیو موچین (Hu Muqing) رئیس موزه هنرهای كلكسیونی شانگهای (Shanghai Art Collection Museum) درباره این سفر اظهار داشت: «این سفر بسیار شاخصی برای من بود. میهمان نوازی ایرانی را در رفتار مسؤلان دولتی و مدیران موزه هایی كه از آنها بازدید كردیم گرفته تا دوستانمان در ایران و مردم عادی دیدیم.»

این هنرمند با اشاره به بازدیدشان از موزه ملی ایران، موزه و كتابخانه ملی ملك، موزه مركز اسناد و كتابخانه ملی فارس و البته موزه هنرهای معاصر اصفهان خاطرنشان كرد: «ما موزه های ایران را خیلی حرفه ای و جالب توجه دیدیم مخصوصاً موزه هنرهای معاصر اصفهان را كه در آن یك افتتاحیه استاندارد بین المللی برای نمایشگاه مشتركمان برگزار گردید. همینطور در موزه ملك دیدیم كه چه قدر تشابهات و اشتراكات فرهنگی ایران و چین زیاد است اما كمتر در این مورد صحبت شده است.» او كه در حاشیه بازدیدش از خانه- آتلیه هوشنگ جزی زاده، چهره ماندگار نگارگری، صحبت می كرد، اضافه كرد: «اصفهان واقعاً پایتخت هنر است. هتلی كه در آن اقامت داشتیم، استودیوی آقای جزی زاده، مینیاتوریست ایرانی كه از آن بازدید كردیم و موزه هنرهای معاصر همه این فضاها اتمسفر قوی هنری داشتند. نقاشی های كاخ موزه چهلستون هم بسیار زیبا و فوق العاده بودند.»

موچین كه در صدر گروهی با عنوان «هیات تبادلات فرهنگی یك جاده، یك كمربند» به ایران سفر كرده بود و طی سال های اخیر پروژه های مشتركی در حوزه میراث ناملموس جاده ابریشم با همكاری بنیاد هنری بردبار انجام داده است، افزود: «اصفهان از قدیم یك پایگاه مهم در جاده ابریشم بوده است. حالا كه دولتمردان چینی طرح یك جاده و یك كمربند را عرضه كرده اند، اصفهان و ایران می توانند بعنوان پلی شهرهای مختلف این مسیر را به هم وصل كنند.»

وی در صحبت هایش با اشاره به نمایش آثار كودكان ایرانی در شانگهای و آثار كودكان چینی در اصفهان، با مبحث جاده ابریشم، خاطرنشان كرد: «نمایشگاه آثار هنری كودكان و نوجوانان ایرانی و چینی كه در اصفهان و شانگهای برگزار شد، یك شروع خیلی خوب بود و امیدواریم كه در آینده بتوانیم ارتباطات قوی تری با اصفهان و ایران در حوزه تبادلات فرهنگی برقرار نماییم.»

پروفسور پن یولونگ (Professor Pan Youlong) رئیس دانشكده هنر و صنایع دستی دانشگاه فوژو (Fuzhou University) درباره هیات هنرمندان چینی اعزامی به ایران، آنها را همچون هنرمندان مهمی كه در سطح ملی و بین المللی شناخته شده هستند و جوایز نقره و طلی گوناگونی در داخل و خارج از كشور كسب كرده اند، خواند. به روایت او این سفر و البته برگزاری نمایشگاه در ایران، در جهت تبادلات فرامرزی در حوزه میراث فرهنگی ناملموس بشری به حساب می آید. مخصوصاً كه استان فوجیان كه شماری از این هنرمندان از این استان عازم ایران شده اند، سهم به سزایی در حوزه تامین مواد اولیه، میانی و نهایی صنایع دستی دارد و به صورت ویژه در رشته های منبت چوب، سرامیك، سنگ تراشی، مجسمه سازی و انواع حكاكی روی عقیق و یشم، صاحب سخن است.
به قول او فوجیان زادگاه هنر لاكی و سنگ تراشی و سرامیك است و این می تواند زمینه همكاریهای بیشتر در حوزه صنایع دستی را میان ایران و چین فراهم آورد.

این هیات چینی سفرشان را از تهران و جلسه رسمی با حضور مدیر موزه ملی ایران و بازدید از این موزه شروع كردند. سپس بازدید و جلسه رسمی در موزه ملی ملك را تجربه كردند و موزه جواهرات ایران را هم دیدند. بعد از آن راهی شیراز شدند تا دو جلسه با رئیس مركز اسناد و كتابخانه ملی فارس برگزار كنند كه در این بازدید از مخزن مركز اسناد هم دیدن كردند. سپس راهی ساختمان شهرداری شیراز شدند تا با معاون فرهنگی شهردار دیدار كنند. این گروه سفرشان به شیراز را با بازدید از ارگ كریمخان، بازار شیراز، مسجد نصیرالملك، تخت جمشید و نقش رستم به پایان رساندند و راهی اصفهان شدند. اقامت هنرمندان چینی در اصفهان با حضور در افتتاحیه نمایشگاه «سمفونی دوستی راه ابریشم» در موزه هنرهای معاصر اصفهان شروع شد و در ادامه این گروه توانستند از میدان نقش جهان، كاخ موزه چهلستون، مسجد شیخ لطف الله و مسجد جامع عباسی دیدن كنند. آخر بخش سفرشان هم حضور در یك رویداد فرهنگی (cultural program) با موزه آشنایی با فرش ایرانی در دوستداران فرش بود. آنها سپس به تهران بازگشتند و سفر ایرانشان را با بازدید از كاخ موزه گلستان به پایان بردند.

این هیات كه به دعوت بنیاد هنری بردبار به ریاست حسین بردبار و موزه هنرهای معاصر اصفهان وابسته به سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری اصفهان به ایران سفر كرده بودند، در فضاهای مختلف همچون ورودی موزه ملی ایران، رو به روی ارگ كریمخان، بالای كاخ تچر در تخت جمشید، در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان و صحن مسجد جامع عباسی با پرچمی عكس یادگاری گرفتند كه بر رویش نوشته شده بود: هیات تبادلات فرهنگی یك جاده، یك كمربند (the Belt & Road cultural exchange delegation). آنها همینطور به مدیران موزه های مورد بازدید و مسؤلان فرهنگی هدایای نفیسی دادند كه معرف صنایع دستی و میراث فرهنگی ناملموس چین بودند. همچون ابریشم دوزی دورو و ظرف چای چینی و اندوزی با نقش قصر ممنوعه پكن.

1398/08/10
14:09:59
5.0 / 5
4106
تگهای خبر: اصفهان , اقامت , توریست , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
بریونی