میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته

شناسنامه دار شدن سنگ های منقوش تخت جمشید

شناسنامه دار شدن سنگ های منقوش تخت جمشید

ارائه تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی لطمه دیده از كرونا، رایگان بودن موزه ها در روز گردشگری، شناسنامه دار شدن سنگ های منقوش تخت جمشید همچون خبرهای میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.


گروه فرهنگ؛ هفته پیش رو هفته با روز جهانی گردشگری شروع می شود هفته ای که مقرر است هر یک از استانها در حوزه گردشگری برنامه های متنوعی را داشته باشند در نخستین روز هفته بازدید از موزه ها رایگان شده و نشست خبری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی نیز درباره برنامه های این هفته انجام می شود. در این هفته فرهاد فلاح مدیرکل پشتیبانی از تولید صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از پرداخت ۶۷۰ میلیارد ریال تسهیلات کرونا به متقاضیان تا اختتام شهریور ۹۹ آگاهی داد. وی ادامه داد: تا اختتام شش ماهه اول امسال، ۱۱ هزار و ۳۶ تقاضا از طرف فعالان صنایع دستی و مسئولان کارگاه ها به بانکهای عامل ارسال شده که تابحال ۶۷۰ میلیارد ریال تسهیلات موسوم به تسهیلات کرونا به این متقاضیان پرداخت شده است. تسهیلات کرونا به متقاضیان و کارگاه های صنایع دستی از طرف بانکهای عامل پرداخت شده که در مجموع ۱۸ هزار و ۸۳۹ هنرمند صنایع دستی و شاغلان این حوزه را شامل می شود.
بازدید از موزه ها رایگان شد محمدرضا کارگر مدیرکل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی اظهار داشت: باتوجه به موافقت وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی گردشگری، بازدید از موزه ها و اماکن فرهنگی تاریخی تحت پوشش وزارتخانه روز ششم مهر ۹۹ رایگان اعلام می شود. مردم در این روز می توانند از تمام موزه ها، کاخ موزه ها و تمام اماکن تحت پوشش سازمان میراث فرهنگی در سراسر کشور رایگان بازدید نمایند. گردهمایی خودرو های مسافرتی رالی خودرو های تاریخی با حمایت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمعه چهارم مهر از مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران به مقصد سمنان انجام خواهد شد.
در رالی مورد اشاره شرکت کنندگان مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران را ترک کرده و بعد از عبور از شریف آباد، پاکدشت، ایوانکی، سرخه و گرمسار به شهرستان سمنان می رسند.
گرامیداشت روز و هفته گردشگری، اعلام همگانی آغاز فعالیت رسمی کلوپ کمپینگ و کاروانینگ کانون جهان گردی و اتومبیل رانی، نمایش این وسیله های نقلیه مسافرتی بعنوان عنصری مؤثر در رونق گردشگری خصوصاً گردشگری روستایی، بوم گردی و طبیعت گردی در دوران کرونا و تشویق گردشگران و مردم به آغاز سفرهای مسئولانه و محدود، از مهمترین اهداف برگزاری این رالی تور است.
سنگ های منقوش میراث جهانی تخت جمشید شناسنامه دار می شوند مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از سامان دهی، تهیه شناسنامه، مستندنگاری و کارشناسی اولیه سنگ های منقوش مجموعه تخت جمشید، توسط مسئولان و کارشناسان این پایگاه آگاهی داد. حمید فدایی اظهار داشت: «روند اخیر سامان دهی و مستندنگاری سنگ های تخت جمشید یکی از برنامه های بلندمدت این پایگاه است که با همکاری متخصصان باستان شناس، مرمت کاران و نیروهای فنی در حال انجام می باشد. در کاخ های تخت جمشید قطعات گوناگون و منقوش سنگ هایی وجود دارد که حاصل ویرانی بناها در طول سده های گذشته است، گر چه امروزه اجرای پوشش بر روی ستون ها و درگاه های تخت جمشید به سبب نکات فنی و اجرایی و همچون حفظ حریم بصری محوطه، عملیاتی دشوار و برنامه ریزی اجرای آن زمان بر است، اما تصمیم گیری در مورد انتقال قطعات جداشده کاخ ها و حفاظت موقت آنها در مخازن و فضاهای سرپوشیده در کوتاه مدت امکان پذیر است.»
فضای آرمانی ثبت شهرهای جهانی صنایع دستی این هفته در حوزه صنایع دستی، حجت اله مرادخانی پژوهشگر صنایع دستی به خبرنگار مهر درباره فایده ثبت جهانی شهرهای صنایع دستی اظهار داشت: اهمیت موضوع ثبت در ایران و بسیاری از کشورها جدی شده اما وقتی موضوع ثبت شهرهای جهانی پیش می آید آنچه که در باور عامه مطرح می شود و چیزی که در ذهن دلالت می کند همان موقعیت برجسته ثبتی هست که در یونسکو اتفاق می افتد غافل از اینکه ثبت شهرها و روستاها توسط شورای جهانی صنایع دستی انجام می شود و این شورا از نظر جایگاه بین المللی و وجاهت حقوقی، قابل مقایسه با سازمان یونسکو نیست. چون یونسکو قدرت حاکمیتی بوسیله سازمان ملل دارد و شورای امنیت سازمان ملل می تواند کشورهای درگیر جنگ را ملزم کند که به آثار جهانی نزدیک هم نشوند. منتها شورای جهانی صنایع دستی که از سال ۱۹۶۴ تشکیل شد یک سازمان غیر انتفاعی هست که کارهای ترویجی ایجاد انگیزش، کمک و مشاوره به صنعتگران فعال در دنیا را انجام می دهد. وی اظهار داشت: در سال ۲۰۱۴ پروسه نمادین ثبت جهانی شکل گرفت و تا امروز نیز ۱۴ شهر و روستای ایران به ثبت رسیده و مدام مسئولان این مساله را بعنوان برتر بودن ایران در این عرصه مطرح می کنند منتها ثبت شهرها بر خلاف تصوری که به آن شکل داده موجب رونق گردشگری نمی گردد بلکه بیشتر کارکرد انگیزشی دارد. بررسی ها نشان میدهد در سال های اخیر که این شهرها و روستاها به ثبت رسیده اند، اتفاق خاصی از نظر رونق تولید و رشد بازار و یا رونق گردشگری در آنها نیفتاده بلکه این فضا برجسته سازی شده است شاید چون ترویج نشده و تبیین نکردند که این ثبت چه فایده ای دارد.
معاون وعده های بی سرانجام در مناطق آزاد رفت
محمدرضا رستمی معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری شورای عالی مناطق آزاد کشور دی سال ۹۶ به این سمت منصوب گردید. وی در دوره فعالیت خود وعده های بسیار زیادی می داد که نه فقط هیچکدام محقق نمی شد بلکه پاسخگوی عملکرد خود به رسانه ها نیز نبود.
او در طول این مدت برندسازی مناطق آزاد را تکلیفی می دانست که اجرای آن مورد تاکید دبیر شورای عالی مناطق آزاد است. در سال ۹۷ خبری که از این معاونت به سرعت در فضای مجازی پخش گردید درباره اختصاص وام ۲۰ میلیون تومانی بود که مناطق آزاد می خواست به گردشگران دائم مناطق هفت گانه بدهد.
رستمی همین طور درباره بوم گردی ها نیز اظهار داشته بود: یکی از سیاست های ما ایجاد کاشانه میهمان و یا بوم گردی است که در سیاست جذب توریست خارجی موفق بوده است. در حوزه بوم گردی نیز یک چارچوب و بخشنامه خاصی در مناطق آزاد تدوین شده که تا هفته دیگر تصویب و ابلاغ می شود.
امتیاز ورود توریست خارجی به مناطق آزاد بدون ویزا یکی از مواردی است که از نظر رستمی در این مناطق قابلیت اجرا داشت. تشکیل شورای گردشگری خارجی در مناطق آزاد؛ به دنبال جذب حداکثری توریستهای خارجی، قدم زدن مجازی در مناطق آزاد، راه اندازی کشتی گردشگری کروز، برگزاری چهار رویداد جهانی در حوزه جذب توریست و رونق گردشگری دریایی بخش دیگر از وعده هایی است که او اعلام نمود ولی هیچکدام جامه عمل نپوشیدند.
اکنون با رفتن او از شورای عالی مناطق آزاد کشور، محمدعلی وکیلی سرپرست معاونت فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی شده است.

1399/07/06
20:23:09
5.0 / 5
1819
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
بریونی