گزارش مهر از یك جاذبه گردشگری در سواحل مكران؛

زیباترین ساحل خطرناك ایران

زیباترین ساحل خطرناك ایران

به گزارش بریونی زیباترین ساحل چابهار در اسكله بریس جایی است كه گردشگران از بالای اسكله نظاره گر قایق های لنگر انداخته هستند اما این منطقه گردشگری برای توریستهایی كه به این پرتگاه نزدیك می شوند، ناامن است.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، بندر و اسکله صیادی بریس با ارتفاع ۱۰ متر از سطح دریا محل صید انواع ماهی و شاه میگو بوده و جاذبه ای جالب به لحاظ لنگر انداختن لنج ها و کشتی هاست این اسکله که جزئی از سواحل مکران در جنوب استان سیستان و بلوچستان است به نمادی برای معرفی چابهار هم تبدیل گشته است.
اما این برند گردشگری از لحاظ زیرساخت و امکانات و یا حتی ایمنی تکمیل نیست. گردشگران به نزدیک ترین نقطه دره می روند تا عکس یادگاری بگیرند. صخره های مرتفع مرجانی آن، ناایمن است. زیر این صخره ها معمولاً خالی است و چون نقطه ای مشرف به اسکله دارد جاذبه ای جذاب برای گردشگران بشمار می رود. ازاین رو گردشگران به نزدیک ترین جای این صخره می روند اما این جاذبه جذاب نزدیک به روستای بریس به حدی خطرناک می باشد که اگر کسی به هر علت از آن سقوط کند و یا زیر پایش خالی شود مشخص نیست چه اتفاق هولناکی برایش رخ خواهد داد.
آن موقع است که دیگر این اسکله به اسکله مرگ تبدیل خواهد شد و گردشگری آن هم تحت تاثیر قرار می گیرد.

خوشبختانه چنین اتفاقی هنوز نیفتاده ولی هر روز به علت تبلیغات زیاد، به تعداد گردشگران این منطقه اضافه می شود. فعالان گردشگری در چابهار هم بی توجه به این خطر، خودشان یکی از تبلیغ کنندگان برای گرفتن عکس یادگاری در نزدیک ترین نقطه این پرتگاه هستند. چون آنها هم برای تبلیغ بیشتر چابهار خویش را به لبه پرتگاه می رسانند و با انتشار تصاویر اغواکننده دیگران را هم به تکرار چنین کاری و گرفتن چنین تصاویری ترغیب می کنند.

ترویج چنین تصاویری دیگران را به کام مرگ می کشاند
هنوز اقدامی برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار در اینجا رخ نداده است. این در شرایطی است که نمونه هایی از این جاذبه های گردشگری در کشورهای دیگر به ساده ترین راه ممکن ایمن شده اند.

حصار چوبی برای صخره «کابو دا روکا» بدون بر هم زدن منظر بصری اقیانوس
از جمله صخره های «کابو دا روکا» در کشور پرتغال که غربی ترین نقطه اروپاست و گردشگران زیادی به آنجا می روند تا عکس یادگاری از صخره های جذاب آن بگیرند اما دور تا دور این صخره به نحوی که منظر و زیبایی آن از بین نرود، حصار چوبی گذاشته شده است و کسی نمی تواند از آن عبور کند. تابلوهایی هم وجود دارد که نشان داده است عبور از این حصارها جریمه خواهد داشت. چنین اقدامی را هم می توان در ساحل بریس انجام داد ولی تا کنون اقدامی نشده است.

نمونه تصاویری که بعضی از گردشگران برای خودنمایی در فضای مجازی می گیرند
در این باره، عادل عفتی فرماندار دشتیاری به خبرنگار مهر می گوید: ما باید هر آنچه که احتمال وقوع آنرا دارد بررسی نماییم. دماغه اسکله بریس، منظره زیبایی مشرف به اسکله و قایق ها و اقیانوس را دارد بنابراین گردشگران زیادی به سواحل مکران رجوع می کنند این اسکله و دماغه در گذشته مساحت بیشتری داشته است اما در اثر ریزش سنگ کوچک تر شد. ما هم اکنون مدیریت اسکله را به دهیاری بریس داده ایم این روستا هم بزودی به شهر تبدیل می شود.

او ادامه می دهد: تدبیرمان این است که تابلوی خطر ریزش سنگ نصب کرده و یا اینکه در آینده بتوانیم زنجیر و یا فنس بکشیم تا از احتمال خطر جلوگیری شود. مردم نباید بیش از حد به این منطقه نزدیک شوند. درباره اینکه آیا می توان تزریق بتن در صخره ها انجام داد یا نه و پایداری سنگ ها به چه صورت خواهد بود باید مطالعات عمیق تری انجام گیرد.
این محدوده جزو منطقه آزاد چابهار نیست بلکه بریس جزو شهرستان دشتیاری است اما اخیرا سازمان منطقه آزاد به دهیاری بریس برای ایجاد یک سرویس بهداشتی کانکسی کمک کرده است. این سرویس هم گذاشته شده اما آب و برق آن گرفتار مشکل بود.

تدبیری برای پیشگیری از خطر نیست
محمد فیض پیشادست دهیار روستای بریس به خبرنگار مهر می گوید: ما هم خودمان از اینکه می بینیم چنین تصاویری می گیرند ترس داریم مبادا برای افراد اتفاقی بیفتد. ولی مانده ایم چه نماییم چند نفر پیشنهاد کرده اند که نرده گذاری صورت گیرد. چند تابلو هم زده ایم که خطر سقوط وجود دارد اما مردم رعایت نمی کنند. البته زمین اینجا خارج از محدوده روستای بریس است در نظر داریم تا در چارچوب طرح هادی این زمین به روستای بریس الحاق شود.
تا همین چند سال پیش اگر گردشگری می خواست سواحل بریس را ببیند باید از سوی پاسگاهی که در آن نزدیکی است، اجازه بگیرد و دلیل رفتنش را به این دماغه اسکه توضیح دهد اما حالا با مذاکرات انجام گرفته این مشکل حل شده است و همه گردشگران بدون سوال و جواب می توانند به دماغه بروند بنابراین است که گردشگران این ناحیه بیشتر از قبل شده است و احتمال خطر هم بیشتر وجود دارد.

ساختمانی هم در کنار دماغه بریس است که زمانی انبار مهمات بوده است برخی هم می گویند که آب انبار بوده ولی حالا این بنای قدیمی متروکه شده و در حال فرو رفتن در ماسه های اطراف است در اینباره هم هنوز طرحی وجود ندارد تا بتوان از آن استفاده ای کرد به خصوص اینکه این محدوده به جز روستای بریس هیچ امکانات تفریحی و پذیرایی وجود ندارد.
حدود یک ماه پیش این محدوده جز روستا شده است برای همین است که دهیاری با کمک منطقه آزاد چابهار کانکس سرویس بهداشتی گذاشته اما هنوز آب و برق ندارد. البته دهیار روستای بریس می گوید که اخیرا مخزن آب گذاشته است. با این وجود اگر قرار باشد این کانکس سرویس بهداشتی، نظافت نشود و یا مخزن آن پر نشود به روزگار دهها کانکس سرویس بهداشتی سیاری گرفتار می شود که در استان سیستان و بلوچستان غیرقابل استفاده هستند.

1399/08/15
23:06:41
5.0 / 5
1731
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
بریونی